Marketten alışveriş yaparken o hataya sakın düşmeyin! “Ölüme varan sonuçlarla karşılaşılabilir”
Profesör. Dr. İsmail Yılmaz, paketlenen ürünlerin tüketilmeden önce dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, dünyada gıdaya erişimin giderek zorlaştığını belirterek, “Sahip olduğumuz kıt kaynakları en iyi şekilde kullanmalıyız. Gıda sektörünün en önemli görevlerinden biri de gıda ürünlerinin muhafazasını en üst düzeye çıkarmaktır.” Dedi.
Gıda sektöründe teknolojinin her geçen gün geliştiğini belirten Yılmaz, konserve teknolojisinin tarım ürünlerinin dayanıklılığını sağlamak için en çok kullanılan yöntemlerden biri olduğunu söyledi. Yılmaz, konserve teknolojisinde ısıl işlemin son derece önemli olduğunu söyledi.
Konserve teknolojisinde ürüne ısıl işlemin doğru ve dengeli uygulanması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “İşlemler sonrasında ürün en iyi şekilde muhafaza edilmeli. Hijyen kuralları başta olmak üzere tüm kurallara kesinlikle uyulmalıdır. üretme.” dedi.
Özellikle ürünleri satın alırken ambalajlarına çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şişirilebilir ambalajlı ürünlerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.
Yılmaz, şöyle konuştu: “Ürün ambalajında şişlik varsa o tip ürün kesinlikle tüketilmemelidir. Çünkü bu, içinde mikroorganizmaların faaliyetinin devam ettiği anlamına gelir. Bu ürünlerin tüketilmesi durumunda ölüme varan sonuçlar ortaya çıkabilir.” söz konusu. Yılmaz, ayrıca açılan konserve ürünlerin uygun koşullarda saklanması ve kısa sürede tüketilmesi gerektiğini söyledi. (AA)