Klasik Amerikan Mutfağı ile Lezzetli Donutlar: Pane Maymun – Son Dakikanın Girme Haberleri
Maymun ekmeği, yumuşak makarna toplarının tarçın ve şekerle kaplandığı lezzetli bir tatlıdır. “Çekerek yenen ekmek” Bu tarif de bilinen bu tarif, hem kahvaltı saatlerinde hem de çayda zevk için tüketilir. Donut ve kekin tatlı ve yumuşak kıvamı ve karamelize lezzeti ile bir kombinasyonu gibidir. Kuyu, Klasik Amerikan mutfağıyla bu lezzetli çörek nasıl yapılır? İşte, Tam boyutlu panecase tarifi …
Monkey Broad Tar Provice
Malzeme
Hamur için:
500 g One
1 bardak sıcak süt
Pudra şekeri bardaklarının 1/4’ü
1 paket kuru maya (veya 20 g yaş maya)
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Kaplama için:
1 bardak pudra şekeri
2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
Sos için (isteğe bağlı):
1/2 bardak kahverengi şeker
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı vanilya özü
Maymun ekmeğinin hazırlanması
Sıcak sütü bir kaseye alın ve pudra şekeri ekleyerek mayayı etkinleştirin. 5-10 dakika bekleyin.
Unu büyük bir hamur kabında eleyin, tuz ekleyin ve ortayı açın ve yumurta, eritilmiş tereyağı ve fermente karışımı ekleyin.
Eline yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru örtün ve 1 saat fermente bırakın.
Fermente hamuru unlanmış tezgahın üzerine alın ve küçük ceviz parçalarına bölün.
Her parçayı toplara yuvarlayın.
Pudra şekeri ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın.
Eritilmiş tereyağını bir kaseye koyun.
Önce makarna toplarını tereyağına batırın, sonra tarçın şekeri karışımını bulun.
Tarçın şekeri ile kaplı makarna toplarını yağlanmış veya Bundt kalıbına koyun.
İsteğe bağlı olarak, kahverengi şeker ve tereyağı ile hazırlanan sosu ziyaret edebilirsiniz.
Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 30-35 dakika boyunca önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C’de pişirin.
Birkaç dakika fırından çıkarın.
Kalıptan çıkarın ve parçaları kırarak kesmeden ve tüketmeden çıkarın.
İsteğe bağlı olarak, pudra şekeri veya vanilya yelkeniyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!